05.03.2021 - Immo Brown

IMMO BROWN – De Tijd 03/03/2021

Makelaar in Knokke: ‘Het moet sneller, maar mevrouw beslist nog altijd’

Het voorbije jaar was het drukste ooit voor Patricia Lemaître en Stefaan Geerebaert van Immo Brown in Knokke. ‘Kandidaat-kopers bleven ons maar bellen.’

het begin van de lockdown was de onzekerheid over de toekomst van ons bedrijf groot. Al snel keerde het vertrouwen terug. Ook al mochten ze niet buitenkomen, de kandidaat-kopers voor luxevastgoed in Knokke bleven ons maar bellen met allemaal dezelfde vraag: of ze zo snel mogelijk panden konden bezoeken. We durven zonder schaamte zeggen: ons bedrijf is door corona alleen maar sterker geworden’, zegt Stefaan Geerebaert (51).

Samen met zijn echtgenote Patricia Lemaître runt hij het makelaarskantoor Immo Brown in Knokke, goed voor een omzet van 140 miljoen euro en en ebitda van 1,1 miljoen euro. Met vier medewerkers is het een van de allerbelangrijkste spelers in het luxesegment in Knokke.

Lemaître opende in 2009 in volle financiële crisis een makelaarskantoor in Knokke, waarbij ze meteen op het absolute topsegment mikte. Geerebaert kwam er twee jaar later bij.

Als piloot op de lange afstand had hij al een succesvolle carrière uitgebouwd, die hem vertrouwd maakte met het luxesegment. Voor het Zwitserse PrivatAir van de Griekse miljardairsfamilie Latsis vloog hij met een Boeing Business Jet, een vliegtuig waarin businessclass de laagste klasse is. Maatschappijen als KLM en Lufthansa zetten het vliegtuig in voor exclusieve vluchten. ‘Ik kon me daar niet meer verbeteren, maar ik wilde vooral een socialer leven met mijn vrouw en onze zoon. Thuis, dat is Knokke, waar ik van jongs af woon.’

Het voorbije jaar was het drukste ooit voor Lemaître en Geerebaert. En het blijft doorgaan. Sinds begin dit jaar verkocht Immo Brown al voor 40 miljoen euro aan vastgoed. Daarbij waren vier woningen van minstens 5 miljoen euro.

‘De pandemie heeft veel vermogende mensen doen beseffen dat je leuke stek te allen tijde binnen je bereik moet liggen. Verdwijnt dat als de pandemie voorbij is? Ik denk het niet. Mensen gaan ervan uit dat ze zo’n pandemie nog eens kunnen beleven.’

Ook de snelheid van beslissen is veranderd. Vroeger verliep tussen een eerste en een tweede plaatsbezoek snel een maand. Nu wordt vaak binnen de week beslist. Mensen verplaatsen zich minder graag. Er is ook natuurlijk de grote honger naar vastgoed en de vrees om te laat te zijn. Immo Brown verkocht dit jaar een pand van 8 miljoen euro binnen 20 minuten. ‘Sommige dingen zijn helemaal niet zijn veranderd. Vroeger hakte de vrouw de knoop uiteindelijk door. Dat is nog altijd zo’, aldus Geerebaert.

 

Bron: De Tijd

Houd me
op de hoogte

E-mail mij nieuwe panden die aan mijn criteria voldoen.